Млад мъж на 25 години от Търговище е дал положителна

...
Млад мъж на 25 години от Търговище е дал положителна
Коментари Харесай

Бременна жена и млад мъж са заразени с коронавирус в Търговище

Млад мъж на 25 години от Търговище е дал позитивна проба за ковид. Резултатът от направения му тест е получен през днешния ден, заяви регионалният шеф на Търговище и ръководител на Щаба за битка със болестта Митко Стайков.

Новозаразеният мъж е приет в болница в инфекциозното поделение на болничното заведение в Търговище, с недоволства в здравословното положение. Съобщил е, че е бил измежду феновете на футболна среща в София.

38 от чиновници на детски градини в Търговищко и в Антоновско са тествани за COVID-19

До столицата и назад е пътувал самичък с персонален превоз. Безработен е, живее независимо. Не е съобщил за лица, с които да е бил в контакт през последните дни.

След проучване за ковид зараза е открита е при бременна жена, настанена в поделение по акушерство и гинекология на регионалната болница. Тя е била контактна със инфектираната млада жена от търговищкото село Голямо Ново. Новозаболялата е гражданин на село Иваново, община Върбица.

Дете на 4 години с COVID-19 в с. Голямо Ново

Не е показала присъща симптоматика, незабавно след тестът за вирусологично проучване е била изолирана в независима стая в същото поделение. Не е посещавана от близки и родственици. Изписана е от лечебното заведение, ориентирана е за домашна изолираност. За случая е известена РЗИ - Шумен.

Общият брой на направените проби за ковид в област Търговище са 1115, прецизират от Щаба.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР