Млад лекар спаси възрастен човек, избягал по пижама от един

...
Млад лекар спаси възрастен човек, избягал по пижама от един
Коментари Харесай

Дядо с Covid-19 и деменция избяга по пижама от болница, млад лекар го спаси

Млад доктор избави възрастен човек, избягал по пижама от един от профилираните браншове за лекуване на инфекцията в болница " Токуда " в София.

85-годишният пациент на Covid звеното съумял да излезе през спешния излаз на отделението и е напуснал неусетно лечебното заведение в дребните часове на денонощието. Той е с деменция, след прекаран инсулт и има затруднения от коронавирусната зараза, които постановат болнично лекуване.

Д-р Добромир Райков е специализиращ гастроентеролог, който дава наряди в един от Коронавирус секторите на болница " Токуда ". Към края на промяната към среднощ екипът в отделението открива скорошната липса на един от пациентите.

Видеонаблюдението демонстрира, че е излязъл отвън болничното заведение. Уведомени са районното полицейско ръководство и роднините на болния.

След 6-часовата изтощителна промяна, доктор Райков не поема към своя дом за заслужена отмора.

Мисълта за пациента, който е възрастен, с зараза, не осъзнава своите дейности и е неуместно облечен за атмосферните условия, не му дава успокоение. Той се качва в персоналния си автомобил в извънработно време, и потегля да търси пациента. Намира го на улицата на към километър от лечебното заведение. Без съмнение го качва в личния си автомобил, до момента в който е граждански, и го връща назад в отделението.

Предвид събитията - Коронавирус инфекцията, обвързваните болести и деменцията, това неосъзнато излизане по пижама в студа на открито е обстановка, която е можела да коства живота на пациента при по-продължителен престой. За благополучие, доктор Райков приема задачата да бъде до своите пациенти при всички положения, и да извършва своя дълг като доктор и като човек.

След връщането в болничното заведение, пациентът продължава лекуването си и е изписан като преборил сполучливо инфекцията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР