Млад, изпълнен с енергия и с много остър ум, в

...
Млад, изпълнен с енергия и с много остър ум, в
Коментари Харесай

Брилянтен Стив Джобс в интервю от 1981 г.

Млад, изпълнен с сила и с доста изострен разум, в това изявление от 1981 година за телевизионния канал в Съединени американски щати ABC News основателят на Apple Стив Джобс съумява брилянтно да отбрани смисъла на компютрите като софтуерна оригиналност. Той участва в интелектуален диалог на бързи обороти, излъчен в ефир, " за " и " срещу " тях, в който ги пази ловко с реторика и персонално лъчение, показващи, че в действителност е имал присъщ гений да бъде с изключение на всичко друго, брилянтен търговец и безапелационно да продава. 

Видеото от преди повече от 36 години и през днешния ден е доста гледано в YouTube поради тематиката си за вредите и изгодите от компютрите (тогава PC, в този момент в нови, еволюирали форми) и поради умеенето на Джобс да ги пази като артикули и да убеждава в спор. 

Това е запис от предаване, в което Тед Копъл, Бетина Грегъри и Кен Кашиуахара са представяли новинарски истории през 1981 година за смисъла на компютрите за ежедневния живот и по какъв начин те ще обиден бъдещето на хората, трансформирайки ги в подвластни. В изявлението взе участие Джобс, показан като ръководителя на Apple Computer Стивън Джобс. Участва и Дейвид Бърнам - американски проверяващ публицист. Джобс е вълнуващ оратор. В разговора той трансформира едно негативно твърдение (че компютрите взимат персоналните данни на хората) в положителна позиция за продажба (заговаря за новото събитие по това време " компютърна грамотност " и дава за образец реакциите на деца и младежи - необременената част от обществото). 

" Вижте какъв брой красноречиви и интелигентни са тези диалози, предавани по малкия екран, за разлика от малкия екран през днешния ден ", разяснява в YouTube консуматор. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР