Млад художник преобрази напълно подлез в Пловдив. Благодарение на Цветан

...
Млад художник преобрази напълно подлез в Пловдив. Благодарение на Цветан
Коментари Харесай

Художник превърна пловдивски подлез в галерия на открито

Млад художник преобрази изцяло подлез в Пловдив. Благодарение на Цветан Узунов, подлезът до приблизително учебно заведение „ Пейо К. Яворов ” радва преминаващите с прелестните си картини, отдадени на българския обичай, просвета и традиции. 

„ Целта на самодейността е да превърнем градската среда в по-приятно място и да накараме хората да се замислят над българските обичаи, които в последно време сме позабравили “, съобщи за Actualno.com Цветан Узунов. Той изрази вяра жителите да пазят творбите, които внасят цвят и хубост в сивото всекидневие.

Едната стена е изрисувана с мъжки, а другата – с женски облици. В подлезът са изписани и разнообразни послания на кирилица и глаголица.

Първият по рода си подлез в Пловдив, изрисуван тематично по този метод, е общ план сред младежката организация „ ПОдЛЕЗНО ", читалище „ Георги Търнев " и фондация „ Пловдив 2019 ".

Подобна самодейност към този момент е осъществена в няколко подлеза в София. Според Цветан Узунов тя се приема извънредно задушевно от хората. Въпреки това не са липсвали и проблеми – неотдавна една от картините е била надраскана от незнайни причинители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР