Млад борец е спасил от удавяне още едно момче, което

...
Млад борец е спасил от удавяне още едно момче, което
Коментари Харесай

Герой! Младият борец Христо Ташев е спасил трети удавник, скочил от моста в Бургас на черната неделя

Млад герой е избавил от удавяне още едно момче, което в неделя скочи от моста в Бургас. В информациите на медиите се прокрадна информация, че „ някой е хвърлил избавителен пояс “, което се е оказало основно за изваждането на 17-годишен младеж, който по непотвърдена информация е скачал от Моста дружно с 16-годишйната жертва. Без неговата интервенция черната неделя в морския град през вчерашния ден можеше да бъде още по-трагична, завършвайки със загубата не на двама младежи, а на трима.

Христо Ташев от локалния клуб по битка „ Черноморец “, по същото време е бил на плажа с компания от четирима свои съотборници и един от най-хубавите си другари Жулиян, който пък е играч по кикбокс.

„ Имаше тълпа, чухме крясъци, че някой се дави – споделя 16-годишното момче. - Не знаехме какъв брой са във водата. Някои предложиха незабавно да скочим и да ги спасим. Но аз ги стопирах, не се вади толкоз елементарно давещ се човек, ще повлече и нас. А пък и ни трябваха най-малко 5 минути да стигнем до тях. Тогава се сетих, че в края на моста има избавителен пояс, оставен за незабавни случаи. Приятелят ми Жулиян първи скочи във водата да ги търси, през това време аз отидох за пояса и го последвах. За благополучие едното момче съумя да се хване. Другото, на няколко пъти се гмурках, само че не съумях да го намеря. Може би, в случай че бяхме реагирали няколко секунди по-рано и той щеше да е жив... “

Ташев признава, че е имало интервал от 5-10 минути на безучастие, в който хората на плажа са били в суматоха и не са знаели какво да вършат. Едва по-късно са пристигнали избавител, полиция, кола за спешна помощ.

„ Лично аз не се паникьосах, а и приятелите ми – продължава Христо - Ние сме тренирани физически и душевен, калени сме. И в стресови обстановки сме научени да не влагаме страсти. А пък и с пояс във водата е много по-лесно. “

Христо Ташев тренира битка от 5 година, през февруари стана осми в кат. до 71 кг на държавния първенец в свободния жанр за кадети, а преди този момент при по-малките печели и второ място на шампионата на България.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР