МКЧК нарече съобщенията за насилие в Газа ужасяващи. Международният комитет

...
МКЧК нарече съобщенията за насилие в Газа ужасяващи. Международният комитет
Коментари Харесай

МКЧК нарече съобщенията за насилие в Газа ужасяващи

МКЧК назова известията за принуждение в Газа ужасяващи. Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) подсети на страните в спора в Газа нуждата от съблюдаване на филантропичното право. Регионалният шеф на организацията за Близкия и Средния изток Фабрицио Карбони в изказване, оповестено в Женева, назова известията за принуждение в Израел и окупираните от него палестински територии ужасяващи, като акцентира, че насилието против цивилни не може да бъде целесъобразно.

Съобщенията и видеоклиповете, видени от МКЧК, са „ безусловно ужасяващи “, сподели Карбони. „ Насилието, ориентирано против цивилни, е ужасяващо и не може да бъде целесъобразно “, акцентира той.

„ Всички страни би трябвало да съблюдават отговорностите си според интернационалното филантропично право. Това не предстои на разискване “, продължи Карбони. „ Цивилните лица и обектите би трябвало да бъдат уважавани и предпазени “, напомни той, „ Здравните служащи и институции би трябвало да бъдат предпазени, тъй че хората в потребност да могат да получат лекуване с достолепие. “

Карбони изясни, че „ осъществяването или опасността за осъществяване на акт на взимане на заложници е неразрешено от интернационалното филантропично право “. Всички арестувани, в това число бойци, „ би трябвало да бъдат третирани с човечност и достолепие “. Регионалният шеф удостовери готовността на МКЧК като „ безпристрастен медиатор “ да посети „ всеки арестуван, с цел да ревизира какво е благосъстоянието му и да осведоми околните му за новините “.

Източник – МКЧК/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР