Мизерни условия в COVID-19 отделението на пловдивската болница Св. Мина

...
Мизерни условия в COVID-19 отделението на пловдивската болница Св. Мина
Коментари Харесай

Условията в пловдивската болница Св. Мина пак станаха обект на полемика - мизерия или изопачено?

Мизерни условия в COVID-19 отделението на пловдивската болница „ Св. Мина ” – това алармира болният от ковид Олег Петров. Той категорично изрече признателност на лекарите и медицинския личен състав там, които съгласно него се оправят отлично, само че изискванията, в които работят, са извънредно мизерни.
Без чешма, без тоалетна, без баня – бях в началото в стая с дупка на стената, описа Петров пред Нова телевизия. Нямало е и задоволително бутилки с О2, по думите му.
 Обещано от НЗОК - болница Св. Мина ще бъде дофинансирана Обещано от НЗОК - болница " Св. Мина " ще бъде дофинансирана
Общинската болница „ Св. Мина “ да получи в допълнение финансиране, с цел да може да обезпечи съответно и навременно лекуване на п...

Абсолютна истина е, че лекарите заплащат от личния си джоб, с цел да усъвършенстват нещата с материалната база. Това е общинска болница, по какъв начин е допустимо – отговорност на общината е, настоя Петров. И добави, че доктор Филипов от отделението съумял да уреди " колове ", където да се слагат банки за вливане на медикаменти за заболели. Самият доктор обаче отхвърли да заплаща от джоба си за консумативи и съоръжение в отделението.
Припомняме, че през предходната година двама лекари от " Св. Мина " приказваха пред медиите, че болничното заведение няма подготвеност да приема заболели от ковид, а прокуратурата стартира да ги проверява за всяване на суматоха, само че.
Управителят проф. Петър Петров разяснява, че не мисли, че картината в болничното заведение е такава. И сподели санитарния възел, като уточни, че има фотография единствено на тавана, където е очакван ремонт, само че другояче в тоалетната не по този начин – камерата на Нова телевизия го сподели. Предвидено е „ откакто се възстановим от КОВИД-а ”, да се създадат по три санитарни възела на етаж.
 Първата Коронавирус болница в България - напълно не подготвена, чакат се дарения Първата Коронавирус болница в България - напълно не подготвена, чакат се дарения
120 кревати и вдишване на среднотежките случаи – това е проектът за болница „ Св. Мина ” в Пловдив, като той трябваше да зар...
Когато се изправихме пред пандемията, нямахме кислородна апаратура, по тази причина нямаше сигнализация на всички места – в този момент инсталацията работи, добави Петров. И отхвърли, че няма топла вода. Д-р Енев, който управлява отделението, намира донори, а не дава пари от личния си джоб, посочи Петров. Не можем да вършим главен ремонт при пандемия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР