Мизата е вдигната високо, залогът е огромен, ситуацията е зловеща,

...
Мизата е вдигната високо, залогът е огромен, ситуацията е зловеща,
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: Войната всъщност е между Русия и САЩ, а не между Русия и Украйна

Мизата е вдигната високо, залогът е голям, обстановката е злокобна, споделя за войната в Украйна социологът и някогашен народен представител от левицата проф. Иво Христов.

С дейностите си в последните десетилетия Съединени американски щати сложиха Русия в обстановка цунг - цванг - каквото и да направи - ще сгреши, уточни проф. Христов в предаването " Не се опасявай " по Евроком.

Напомняме, че преди четири години проф. Иво Христов съобщи: " Америка сътвори казуса Украйна, с цел да може да взриви Русия. " И през днешния ден това към този момент е реалност.

Той е безапелационен, че войната в действителност е сред Русия и Съединени американски щати, а не сред Русия и Украйна. И тази война дълго е била подготвяна с приемането на все нови страни в НАТО и разполагането там на нападателни оръжия. Възможността Украйна да влезе в пакта е изострила обстановката. Русия е била сложена до стената. " Полетното време на ракетите от Харков до Москва е под 5 минути ", уточни проф. Христов.

Според него същинската война на Съединени американски щати в действителност е против Китай, тъй като тази страна има икономическата и военната дарба да измести Америка от първото място в света. Идеята на американските стратези е прегазвайки Русия да обкръжат отвред Китай с вражески страни. " Очертават се два полюса, които би трябвало да бъдат изпечени - Русия и Китай ", акцентира професорът.

Имаше няколко подмятания от страна на Путин преди нашествието, че той схваща тази обстановка, счита проф. Иво Христов. " Защо ни е този свят, в случай че в него я няма Русия ", споделя съветският президент наскоро.

" Днешното съветско управление е решило да играе ва банк и внезапно подвига мизата ", споделя проф. Иво Христов. Той обръща внимание, че Китай, който има най-големият военно-морски флот в света, го е изкарал в Тайванския пролив. А такова деяние се подхваща когато се готвиш за война или смяташ военните дейности за идни.

Запитан по какъв начин може да завърши спорът, анализаторът дава отговор:

" Ако Русия отстъпи от толкоз високо вдигнатата планка, това ще бъде пагубно за нея и за нейните искания да бъде велика мощ. "

" Ако Западът извърши съветския ултиматум (поставен през декември - б.р.), това ще е началото на неговия край, НАТО ще наподобява на хартиен тигър. "

Затова обстановката съгласно проф. Христов е толкоз трагична, по-драматична от Карибската рецесия.

Възможността за потребление на тактическо нуклеарно оръжие е свалена на по-ниско управническо равнище, обръща внимание той. А една нуклеарна война доста бързо може да ескалира.

" България няма място в тази война. Разстоянието Одеса - Варна по права линия е 300 км ", сподели в умозаключение проф. Иво Христов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР