Мият стъклата на колата ви на светофара – отнасяте глоба,

...
Мият стъклата на колата ви на светофара – отнасяте глоба,
Коментари Харесай

Идея: Плащаш на светофар в София да ти измият стъклата на колата, глобяват те

Мият стъклата на колата ви на светофара – отнасяте санкция, планува новата Наредба за публичния ред на Столичния общински съвет, която следва да бъде гласувана в края на месеца. Паричната глоба ще бъде наложена единствено в случай че лидерът на транспортното средство заплати на мияча на стъкла. В противоположен случай контролният орган не може да потвърди провинението, оповестява NOVA.

„ Нашата цел беше да се опитаме оптимално да почистим кръстовището от тези хора, които мият коли. Шофьорите в София, които биха разрешили и биха платили да им се измият стъклата, са може би напълно малко. Въпреки това, желаеме да предотвратим едно такова действие ”, разяснява пред NOVA Иван Илиев, ръководител на непрекъснатата комисия по публичен ред и сигурност на Столичния общински съвет.

„ Ако лидерът даде пари, тогава той става ваш съизвършител и ще бъде осъден, в случай че контролния орган реши, че има осъществено нарушаване ”, разясни той.

Работната комисия ще прегледа и казусът с шума в градска среда. „ Проблемът с шума е сериозен. Ние го преглеждаме в две посоки. Първо, това са домашни действия и съседи, които правят ремонтни действия в жилищата си. От друга позиция, това са градежите, които също основават звук. Предвиждат се забрани в избрани часови шпации ”, сподели Илиев.

Новата разпоредба за публичния ред и сигурност ще бъде гласувана на 26 юли.
Източник: nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР