Мицотакис е опитен политик и със сигурност мисли за доброто

...
Мицотакис е опитен политик и със сигурност мисли за доброто
Коментари Харесай

Заев: Мицотакис е опитен политик, който мисли за доброто на страната си

Мицотакис е умел политик и сигурно мисли за положителното на страната и съседите си, както и за целия балкански район, споделя министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев в изявление за гръцката телевизия Алфа, в направено в Скопие три дни преди изборите в Гърция, съобщи БГНЕС. 
В изявлението, оповестено в две елементи, Заев приказва за Договора от Преспа, доближаването на народите, икономическото съдействие, другарството му с някогашния гръцки министър председател Алексис Ципрас. По думите на Заев той щял да бъде запомнен в Македония като индивидът, под чието управление е променено името на страната.
Той акцентира, че според от това по какъв начин човек греда на съглашението, той може да каже, че договорът е добър или неприятен, само че изрази убеждението, че всички ще гледат към бъдещето и няма да има връщане обратно.
Заев акцентира, че деликатно следи изявите на Мицотакис, че е осведомен с неговия коментар, че договорът не е добър.
„ Договорът, евентуално в случай че погледнем през призмата на двете страни, може еднообразно да не е добър или еднообразно добър. Вярвам, че всички дружно ще гледаме напред, няма да се върнем обратно. Мицотакис е умел политик и сигурно мисли за положителното на своята страна, за своите съседи и за целия балкански район “, сподели Заев.
Македонският министър председател разяснява, че Гърция към този момент е нов другар и стратегически сътрудник и това не е дребна облага
„ Аз съм индивидът, който тук, в Северна Македония ще бъде започнен, че под неговото водачество е заменено името на нашата страна. Но, както в едно семейство, от време на време в живота би трябвало да вършиме някои стъпки, не толкоз щастливи, само че за положителното на децата, за положителното бъдеще на фамилията, само че и за съседите, вие вършиме тези стъпки дружно. Сега имаме нов другар и стратегически сътрудник Гърция. Нима това е дребна облага? За мен е огромна работа “, сподели Заев,
Като доказателство за изгодата от Споразумението от Преспа македонският министър председател акцентира, че единствено за една година търговията сред двете страни се е нараснала с 20,5%. „ Ако до момента жителите на Македония са правели по един милион визити в Гърция годишно, тази година ще са над един милион и половина визитите. “
В изявлението Заев загатна другарството си с предходния гръцки министър председател и акцентира че другарството би трябвало да го има и сред народите на двете страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР