Митрополит разкри подробности за състоянието на патриарха.Духът на Новата година

...
Митрополит разкри подробности за състоянието на патриарха.Духът на Новата година
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: Молим се за патриарх Неофит

Митрополит разкри детайлности за положението на патриарха.

Духът на Новата година навсякде е преекспониран и екзалтиран с фойерверки, с очакване на прага на новолетието. Важно е каква равносметка ще си създадем за отминалата година. И да помислим какво да желаяме през новата. Това сподели Западно и Средноевропейски митрополит Антоний в предаването " Събуди се " по Нова телевизия. 

Като митрополит на Западно и Средноевропейската епархия ми се е случвало да посрещам новата година в разнообразни европейски страни заради обстоятелството, че там имат църковни общини, с които се събираме, с цел да отбележим началото на настъпващото новолетие на 1 януари. Тогава се отслужва по традиция Василиева света литургия и молебен за една добра, благословена, здрава и мирна година за всички, споделя още той. 

Той даде детайлности за положението на Патриарх Неофит. 

Молим се за неговото възобновяване. Той е приет в болница във ВМА, лекарите се грижат за него. За нас е значимо да отправим сърдечни молебствия за главата на българската православна черква. Аз нямам опция да конткатувам с него. Лекарите са лимитирали достъпа до него, означи митрополит Антоний, написа novini.bg. 

Нека новата година  бъде мирна, здрава и по-добра. Хората да бъдат изпълнени с повече религия, която е неизменим залог за добродетели, с които ще се отобразят в междучовешките връзки и светът ще стане по-добър, пожела митрополит Антоний. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР