Митрополит Николай благослови Хасково на Ивановден - Ден на Освобождението

...
Митрополит Николай благослови Хасково на Ивановден - Ден на Освобождението
Коментари Харесай

Митрополит Николай благослови Хасково

Митрополит Николай благослови Хасково на Ивановден - Ден на Освобождението на града.
Пловдивският епископ отслужи тържествена света литургия в реконструираната катедрална черква на Хасково " Успение Богородично “. Негово Високо преосвещенство бе посрещнат в храма от регионалния шеф Станислав Дечев, от ръководителя на общински съвет Таня Захариева и от кмета на общината Добри Беливанов.
Стотици миряни се молиха дружно с владиката за здраве, благоденствие и мир.
Светата литургия бе придружена и от освещаване на църквата след ремонта. " Светъл божи дом, който съставлява парадайса тук на земята “, по този начин владиката Николай дефинира най-старата хасковска черква. Той благодари на Бог, че му е разрешил да извърши обещанието си да ремонтира хасковската черква. " Красив е този храм, само че за най-голямото бижу сте Вие, миряните “, сподели още пловдивският митрополит Николай.
Владиката приказва за силата на вярата и напомни, че всяка година на 7 януари служи в Хасково, тъй като това е денят на Освобождението на града.
" Православната религия победи турското иго и избави българския народ “, сподели митрополит Николай.
В края на словото си Владиката благодари персонално на един от най-активните настоятели на храма вуйна Иванка. Той й пожела да бъде здрава, да е все по този начин настоятелна и да брани вярата Христова. Специални благодарности митрополитът насочи към сегашния архиерейски наместник отец Георги. А откровената признателност на владиката заслужи отец Антоний.
" Един 90-годишен младеж, който пламенно, ревниво и безрезервно отдаде живота си за дома господен и за вярата. Твоят образец е ентусиазъм за всички ни “, с тези думи митрополит Николай благодари на отец Антоний./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР