Митрополит Антоний предостави на православните българи молитва срещу коронавируса заедно

...
Митрополит Антоний предостави на православните българи молитва срещу коронавируса заедно
Коментари Харесай

Ето я молитвата срещу коронавируса

 Митрополит Антоний даде на православните българи молитва против ковид дружно с негови архипастирски благословения:

" Господи, Боже наш, Който си богат в милостта и посредством Твоето умно грижовно предводителство направляваш нашия живот, чуй нашата молитва, приеми нашето смирение за греховете, стой новата инфекциозна болест (новата епидемия), както спря наказването на Твоя народ по времето на цар Давид.

Ти, Който си Лекар на нашите души и тела, дарувай излекуване на заболелите, изправи ги бързо от леглото на страданието, с цел да Те славят, Спасителю Милостиви, здравите покровителствай от всякаква болест.

Благослови, укрепи и пази, Господи, с Твоята берекет всички с човеколюбива и жертвена обич, опази болните в техните къщи и в лечебните заведения. Отдалечи цялата болест и страдалчество от народа и ни научи да ценим живота и здравето като Твои блага.

Дари ни, Боже, Твоя мир и извърши нашите сърца с неотстъпна религия в Твоята протекция, в вяра с Твоята помощ и в обич към Тебе и близък. Защото Твои са помилването и нашето избавление, Боже наш, и на тебе популярност отдаваме, на Отца и Сина и Светия Дух, в този момент и постоянно и во веки веков. Амин.

По молитвите на светите наши отци, Господи Иисусe Христе, Боже наш, помилуй нас.

Амин. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР