Митовете са изключително трудни за убиване. Често вярваме в неща,

...
Митовете са изключително трудни за убиване. Често вярваме в неща,
Коментари Харесай

6 мита за любовта, на които хората още вярват

Митовете са извънредно сложни за ликвидиране. Често имаме вяра в неща, които даже нямат съществени доказателства. Любовта не се разграничава от другите области на живота, а някои от общите стандарти за любовта могат съществено да увредят вашите взаимоотношения. Но в случай че сте наясно с тях, ще извършите по-малко неточности и ще има доста по-малко страдание в бъдеще.

Събрахме 6-те най-разпространени неправилни схващания за романтиката, които могат да попречат на вашето благополучие.

1. Противоположностите се притеглят

Колко пъти сте чували тази фраза? Въпреки известността й, това е потвърдено неправилно. Обикновено хората, които са в дълготрайна връзка, имат повече общи черти, в сравнение с разлики в самото начало на връзките си.

Още първоначално, те виждат особеностите на другия, които самите те имат. Тези признаци демонстрират, че двойката може да има хармонично партньорство в бъдеще.

Освен това е открито, че двойки с сходни характери и полезности стават по-добри родители от двойки с разнообразни визии.

2. Можем да променим индивида, с който сме

Ако още вярвате, че можете да измененията колегата си, забравете го. Разбира се, връзката остава отпечатъци върху навиците на хората. Но има фундаментални области, които просто не можете да променяте, колкото и да се пробвате: персона, настройки, полезности и избор на обществено значимо държание. Ако мечтаете за сътрудник, който ви схваща и поддържа, ще бъдете по-добре с някой, който споделя вашите визии.

3. Съвместното общуване преди брака е добър метод за опознаване

Този метод на деяние наподобява подсъзнателен. За да вземете значимо решение, би трябвало да познавате добре индивида. Но живеенето под един покрив не е най-хубавият метод.

Може връзката ви да върви идеално, само че да бъдете подготвени за брак не се случва в границите на дни. Междувременно родителите им стартират да питат по кое време най-сетне ще се оженят, тъй като " какво има да чакате, в случай че към този момент живеете дружно? ". В бъдеще те могат да се разведат или да се усещат недоволни от прибързаното си решение. Ето за какво най-добре е да започнете да живеете дружно, откакто и двамата сте подготвени за това.

4. Сродната ви душа е предопределена

Много хора мечтаят да намерят съвършен сътрудник в самото начало на търсенето си. Но това със сродните души в действителност е единствено мит. От милиардите хора, живеещи на тази планета, сигурно има повече от един, които би могъл да стане ваша половинка.

Безспорно е, че главните полезности на една двойка би трябвало да съответстват, само че единствено дългогодишната обич и взаимното почитание макар всички трудности ще ви накарат да се почувствате по този начин, като че ли имате сродна душа.

5. Любовта има период на валидност

Хората, които настояват, че това е по този начин, бъркат. Проучване на университета " Стоуни Брук " в Ню Йорк откри, че възприятията в новите двойки са толкоз мощни, колкото в връзките, които са траяли от 10 до 29 години. И в двата случая мозъците на доброволците, взели участие в опита, реагираха по сходен метод на фотоси на половинките си.

Имайте поради обаче, че безконечната обич е допустима единствено в случай че сътрудниците се грижат един за различен, почитат взаимно мненията и вземат решение проблемите си един до друг.

6. Съществува обич от пръв взор

Този мит е доста постоянно срещан, само че не е прецизен.

Изследванията демонстрират, че на първа среща, една жена се нуждае единствено от 6 погледа, с цел да реши дали е подобаващ за нея.

Докато няма обич от пръв взор безусловно, 6 погледа не са толкоз доста. Според създателя Али Кембъл, една жена се нуждае от 45 секунди, с цел да реши подсъзнателно дали харесва един мъж.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР