Митове, фалшиви новини и абсурдни конспирации завладяха живота ни по

...
Митове, фалшиви новини и абсурдни конспирации завладяха живота ни по
Коментари Харесай

9-те най-разпространени абсурдни теории за коронавируса

Митове, подправени вести и неуместни конспирации превзеха живота ни по време на продължаващата към този момент повече от година пандемия от ковид. Социалните мрежи станаха главен източник на дезинформация. Ето кои са най-разпространените теории за пандемията от COVID-19, които заляха интернет през последната година, съгласно в. и отговора на лекаря Джулиан Спинкс:

Не е по-опасен от грипа

Всяка година светът минава през грипна зараза, при която умират хиляди хора. Лекарите обаче са безапелационни, че признаците и боледуването от COVID-19 са доста по-тежки, а рискът от гибел е по-висок.

Само възрастните хора го карат тежко

Рискът от тежко заболяване и гибел се усилва с напредването на възрастта. Последната една година обаче потвърди, че доста младежи, заразили се с ковид, стигат до болница и даже до гибел. Много страни по света записаха най-високата си смъртност през 2020 година от Втората международна война насам.

Без кашлица няма ковид

Най-често публикуваните признаци на COVID-19 са кашлица и висока температура, както и загубата на усет и подушване. Липсата на тези признаци обаче не значи, че не сте се заразили с рисковия вирус.

Маските са нездравословни за здравето

Маските имат доста дребен резултат върху количествата на О2 и въглероден диоксид. Хирурзите ги употребяват по време на дъги интервенции без никакви здравословни проблеми.

Чесънът и витамините защищават от COVID-19

Няма научно доказателство, че чесънът или която и да е друга фалшификация понижава шанса да се заразим с ковид. Същото се отнася и за витамините. Мит е също по този начин и че вана с гореща вода прогонва вируса.

5G интернетът предизвиква заболяването

Няма никакъв логически метод, по който пневмонията или други заболявания, породени от ковид са по виновност на 5G мрежата. По тази логичност страните, които не разполагат най-високо софтуерната мрежа би трябвало да имат по-малко случаи на COVID-19, само че това не е реалност.

Ваксините не са тествани задоволително

Бързата поява на ваксини несъмнено е причина за доста подозрения в успеваемостта им. Учените обаче са безапелационни, че бързото развиване на препаратите не значи, че не са задоволително изпитани в по връзки на сигурността.

Инжектират ни чипове

Всеки, който е чипирал домашния си любим знае, че чиповете не се вкарват в тялото посредством типа игли, които се употребяват за имунизация. Въпреки слуховете също по този начин няма никакво доказателство, че имунизациите модифицират нашето ДНК.

Пандемията е една огромна интрига

Много хора обичат теориите на конспирацията. Но с цел да се сътвори цяла пандемия са нужни милиони доктори, учени и политици. Едва ли някой от тях би през всичко това единствено с цел да подкрепи новия международен ред.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР