Митниците сключили договор с фирма на Митьо Очите заради ниската

...
Митниците сключили договор с фирма на Митьо Очите заради ниската
Коментари Харесай

Със скандал пред русокосата водеща на bTV изплуваха странни признания за Митьо Очите и убития бизнесмен Петър Христов

Митниците сключили контракт с компания на Митьо Очите поради
ниската оферта

Лют скандал избухна в ефира на bTV, където Даниел Панов от ГЕРБ и Хасан Азис от Движение за права и свободи разясниха разбора на Кирил Добрев от Българска социалистическа партия за разпореждане на Министерски съвет за систематизиране на 111 милиона лв., както и протичащото се към групата на Митьо Очите, която бе хваната преди дни.

Бургаските митници са сключили контракт с " Аркус сигурност Бургас ", където Бенчо Бенчев е съучастник, а Митьо Очите - съветник. Фирмата спечелила с най-ниска оферта - стана ясно в ефир.

„ Държавните органи ще решат дали има нещо неправилно “, сподели Данаил Панов от ГЕРБ.

Данаил Панов „ Няма аршин за морал на политиците, всяка организация сама взема решение по какъв начин това й пречи на визията “, сподели Хасан Азис от Движение за права и свободи.

Хасан Азис
„ Движение за права и свободи не се усеща виновна за Несрин Узун и Митьо Очите, Узун го сподели, че от 10 година не е в партията “, добави той.

„ Покойният Петър Христов не е редил листите на ГЕРБ във Велико Търново, той не е бил като Бенчев в Бургас “, отговори Панов на въпрос на водещата и добави: „ Местният бизнес основава работни места, не трябва да се измества центърът на казуса “.

По мотив изказванията на Българска социалистическа партия, че главните пари се дават на общините на ГЕРБ, Панов, който е кмет на Търново и ръководител на сдружението на общините, сподели, че това е популизъм.

„ Това е въпрос на интензивността на кметовете. Кметът на Кърджали Хасан Азис сподели, че въпросът е по какъв начин локалната власт се оправя с финансирането на плановете. Сигурен съм, че има и кметове на ГЕРБ, които не са удовлетворени от това систематизиране. Аз персонално чаках повече обществени средства за реализиране на планове на локалната власт “, добави той.

„ От тези пари 40 общини на ГЕРБ получиха близо 73 млн. лв., 34 общини на Движение за права и свободи – 28 млн.лева, а 5 общини на Българска социалистическа партия - 2,2 млн.лева. Значи излиза, че гущерът на ГЕРБ е варан”, съобщи Добрев.

„ Това са операции и популизъм от страна на Българска социалистическа партия. Помните ли при Орешарски по какъв начин 280 млн.лева бяха разпределени за 7 дни, а 18 планове са разгледаха за един час. Защо Българска социалистическа партия не вкара методика за разпореждане на Министерски съвет по какъв начин да бъдат разпределяни парите. Точно тези 73 милиона на ГЕРБ не са толкоз. 15 милиона са на столична община за метрото, а 9 милиона за Европейската столица на културата Пловдив. Тези 24 милиона са включени в държавния бюджет, остават 49 милиона. Половината общини на най-големите градове са на ГЕРБ, 130 кмета са наши, какво да направим”, изригна Даниел Панов.

Последва въпрос на водещата Мария Цънцарова: „ Защо тези пари не се разпределени съразмерно на втората мощ Българска социалистическа партия?”.

Сеир в ефира на bTV! След мегаскандала със Зафиров през днешния ден водещата Цънцарова си откри майстора (СНИМКИ)

„ В изборите за локална власт Българска социалистическа партия е четвърта мощ, втората са самостоятелните претенденти, които са 44, а третата мощ е Движение за права и свободи. Разпределението не е правено на принцип, а на належащите проблеми в българските общини”, отговори Панов.

„ Всеки опит Движение за права и свободи да бъде вкарано в скандал в наличието на други политически празненство, звучи неуместно, което граничи със смешното. По отношение разпределението на парите, то е по какъв начин и по какъв метод дадена партия съумява да осъществя локалната политика”, добави пък кметът на Кърджали Хасан Азис.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР