Митницата и прокуратурата, които в петък обявиха, че на пристанището

...
Митницата и прокуратурата, които в петък обявиха, че на пристанището
Коментари Харесай

Митница и прокуратура гузно мълчат за цигарите в Карнобат

Митницата и прокуратурата, които в петък оповестиха, че на пристанището в Бургас са хванати 111 312 кутии папироси, майсторски укрити в тайници, замълчаха гузно на въпрос за разрушената незаконна цигарена фабрика в Карнобат.

На въпрос на „Труд“ по какъв начин без да са лицензирани от българската митница, машините за цигари са работили във въпросната фабрика, те не дадоха отговор.

„Няма по какъв начин да разясняваме дело, което не е под наш надзор“, сподели заместник-председателят на Апелативна прокуратура в Бургас Йовита Григорова и разяснява, че следствието се прави под опеката на Спецпрокуратурата. На втори въпрос- може ли шефът на Агенция „Митници“ Юлиян Мирков да отговори чии са били тези машини и по какъв начин са работили без лиценз в цеховете, г- н Мирков сподели, че не би било правилно да дава отговор, тъй като се води следствие.

Вече мина месец, откогато гръмна новината за разрушената при спецакция цигарена фабрика. Чия е тя, по какъв начин е работила, какви марки са се произвеждали в нея и закъде е изнасяна продукцията- институциите пазят настойчиво и цялостно безмълвие.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР