Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 2 204

...
Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 2 204
Коментари Харесай

Откриха недекларирана валута за над 2 200 000 лв. на Капитан Андреево

Митническите чиновници откриха недекларирана валута с левова равноценност 2 204 065 лв. при инспекции на три транспортни средства.

При един от случаите, на 02.03.2023, на Министерство на правосъдието Капитан Андреево дошъл рейс, пътуващ от Украйна за Турция. При осъществената митническа инспекция във фабрична празнина, в една от стълбите за вход в транспортното средство, е открит полиетиленов плик с пачки недекларирани долари с друг номинал. Общото количество на откритата валута е  125 000 щатски $ с левова равноценност 230 531 лв., оповестяват от Агенция " Митници ".



На идващия ден 03.03.2023 година, на пункта, дошъл пътнически микробус, ръководен от молдовски жител, в който още един молдовски жител и една жена - украинска гражданка от Турция през България за Молдова.  

Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която във фабрични кухини, в кабината на лидера и в особено приспособен тайник в задната стена на микробуса, са открити пакети, увити в черни полиетиленови пликове.

Установено е, че пакетите съдържат пачки с украински банкноти, като общото количество недекларирана валута е в размер на 32 461 000 украински гривни с левова равноценност 1 623 050 лв.. 



Третият случай е от 05.03.2023 година, когато товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Германия за Ирак е селектиран за подробен митнически надзор, в това число с рентгенова инсталация, при който са маркирани зони с подозрителна компактност. При последващата физическа инспекция във въздуховода в товарния отсек на полуремаркето са открити еврови банкноти с друг номинал. Общото количество на недекларираната валута е 179 200 евро с левова равноценност 350 484 лв..

По случаите са формирани бързи производства от проверяващи митнически инспектори под надзора на Районна прокуратура – Хасково - Териториално поделение - Свиленград. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР