Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 1 366

...
Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 1 366
Коментари Харесай

Недекларирана валута за над 1,36 млн. лева откриха служители на Капитан Андреево

Митническите чиновници откриха недекларирана валута с левова равноценност 1 366 773 лв. при инспекция на товарен автомобил, излизащ от страната.

На 27 февруари на Митнически пункт Капитан Андреево идва влекач с хладилно полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия през България за Турция. По метода " разбор на риска " камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която във фабрични кухини на хладилния елемент са открити пакети с пачки евро с друг номинал. Общото количество на откритата валута е 698 820 евро с обща левова равноценност 1 366 773 лв..

По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура Хасково - Териториално поделение - Свиленград. Шофьорът - 40-годишен турски жител, е притеглен като обвинен за това, че не е извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна за Европейския съюз и цената на паричните средства е в изключително огромни размери.



Снимки: Агенция " Митници "

Престъплението е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателния кодекс.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР