Митническите служители от Териториална дирекция „Южна морска“ и Главна дирекция

...
Митническите служители от Териториална дирекция „Южна морска“ и Главна дирекция
Коментари Харесай

Над 1 400 000 къса цигари спипаха митничари при проверки на МП Капитан Андреево

Митническите чиновници от Териториална дирекция „ Южна морска “ и Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ задържаха 1 410 000 къса /70 500 кутии/ цигари, през месец август.

През миналия месец са открити 451 нарушавания, за които са формирани актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни артикули, цигари и тютюн за пушене през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. Тютюневите произведения са конфискувани и от минали пасажери, влизащи в страната от Турция, защото акцизната стока е била над нормата за безмитен импорт.

При пет случая, през последните дни на август са открити 4049 кутии /80 980 къса/ контрабандни цигари, укрити в пет транспортни средства.

При едни от случаите на 28.08.2020г., към обяд на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва лек автомобил „ Toyota “ на път от Турция за Англия. В автомобила, ръководен от английски жител пътували брачната половинка му и двете им деца. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която са открити 1700 кутии /34 000 къса/ цигари, увити в килим, както и укрити във фабричните кухини на вратите на автомобила.

Откритите цигари са от марката ММ, всички без български акцизен бандерол. На идващия ден, към 18.20 часа в различен автомобил марка „ Land Rover “, ръководен от английски жител, също пътуващ със фамилията си за Англия са открити, на разнообразни места в персоналния им багаж, 1000 кутии /20 000 къса/ цигари с марката Bahman, без бандерол.

В същия ден, при митническа инспекция на три леки автомобила влизащи в страната от Турция, пътуващи за Западна Европа митническите чиновници откриват общо 1349 кутии /26 980 къса/ цигари от разнообразни марки.

Тютюневите произведения са били укрити измежду хранителни артикули и облеклата на пасажерите. На нарушителите са формирани актове по Закона за митниците и са формирани административнонаказателни производства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР