Митническите служители от Териториална дирекция Южна морска“ и Главна дирекция

...
Митническите служители от Териториална дирекция Южна морска“ и Главна дирекция
Коментари Харесай

Иззеха над 11 600 текстилни изделия, спортни обувки и аксесоари на „Капитан Андреево”

Митническите чиновници от Териториална дирекция „ Южна морска “ и Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ задържаха, при два случая, 10 262 текстилни произведения, спортни обувки и аксесоари със подозрения , че са създадени в нарушаване на права върху интелектуалната благосъстоятелност и 1430 контрабандни текстилни произведения с логото на известни марки, оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници ".
 Агенция " Митници "
Декларираната стока, само че носеща емблеми на международни марки, е открита на 11 ноември в товарен автомобил с полска регистрация, влизащ в страната в Турция. Камионът е селектиран по метода „ разбор на риска " за щателна митническа инспекция, при която се открива, че количеството на групажната стока съответствува с оповестеното, само че част от нея носи емблеми на международни марки.

При инспекцията са открити 8114 текстилни произведения ризи, блузи, суичъри, якета, комплекти шал и шапка, панталони и мъжко долни дрехи, с логото на 18 световноизвестни марки. Открити са още 1074 спортни обувки и още толкоз чанти и портмонета. -->
 Агенция " Митници "
Недекларираните текстилни произведения са открити на 5 ноември в товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, пренасящ стока за Германия. При щателната митническа инспекция се открива, че количеството на групажната стока не съответствува с оповестеното в показаните митнически документи.

Открити са недекларирани 1430 елеци, якета, блузи, суичъри.  На водача на камиона е формиран акт за нарушаване по Закона за митниците. За случаите на арестуваните общо 11 692 фалшификати в осъществяване на Европейския Регламент 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност и Закона за марките и географските означения  ще бъдат осведомени правопритежателите на комерсиалните марки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР