Митническите служители от сектор Оперативен контрол Русе“, отдел Митническо разузнаване

...
Митническите служители от сектор Оперативен контрол Русе“, отдел Митническо разузнаване
Коментари Харесай

Близо 1 тон гориво без документи за платен акциз задържаха митнически служители

Митническите чиновници от бранш " Оперативен надзор Русе “, отдел " Митническо разузнаване и следствие “ в Търговско дружество Митница Русе иззеха 986 литра гориво, 62 литра алкохол, както и 280 къса цигари без документи за заплатен данък.

Нелегалните акцизни артикули са открити от митническите инспектори на 07.10.2022 година в парцел в община Русе, населяван от физическо лице. В хода на осъществената инспекция са открити 3 железни цистерни с 986 л  енергиен артикул (дизелово гориво), 62 л етилов алкохол, както и 14 кутии (280 къса) цигари от марката " Regina Blue “ без акцизен бандерол с надпис на опаковката " For duty free only “. За откритите акцизни артикули проверяваното лице не е предоставило документи според Закона за акцизите и данъчните хранилища. От енергийните и алкохолни артикули са взети проби за разбор и идентификация за задачите на акцизното облагане. Работата по случая продължава.

При друга инспекция на 10 октомври митническите инспектори откриват в магазин и склад към него в община Ветово 26 туби с общо 300 л с енергиен артикул – газьол. За стоката притежателят не е показал в границите на инспекцията нужните документи за заплатен данък и продуктите са конфискувани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР