Митническите служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ откриха

...
Митническите служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ откриха
Коментари Харесай

Сърбин опита да премине границата с близо 20 кг канабис

 Митническите чиновници от Главна дирекция " Митническо разузнаване и следствие “ откриха 19.160 кг канабис в лек автомобил, излизащ от България през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.

В понеделник към 19.00 часа на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево идва лек автомобил  " Волво “ със сръбска регистрация, ръководен от сръбски жител. Той пътувал самичък от Сърбия през България за Турция. Превозното средство е селектирано  за щателна митническа инспекция по метода " разбор на риска “. При пролъчване с рентгенова инсталация и физически надзор, във фабрични кухини на автомобила са открити 39 вакумирани полиетиленови плика. Те съдържали зелена тревиста маса, която при полеви наркотест реагирала на канабис. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 19.160 кг и е на стойност 76 640  лв.. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Окръжна прокуратура – Хасково притегли като обвиняем  Р.Д., на 28 година, сръбски жител, за това, че на 23.11.2020 година, през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево, Свиленград, е направил опит да придвижи през границата на от България в Турция канабис, с общо бруто тегло 19,160 кг на обща стойност 76 640 лв.. 

Обвиняемият е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР