Митническите служители от Главна дирекция “Митническо разузнаване и разследване“ и

...
Митническите служители от Главна дирекция “Митническо разузнаване и разследване“ и
Коментари Харесай

Митничари се натъкнаха на над килограм златни и сребърни накити

 Митническите чиновници от Главна дирекция “Митническо разузнаване и следствие “ и Търговско дружество " Южна морска “ откриха 1075 грама недекларирани златни и сребърни украшения, при инспекции на два рейса и лека кола на Министерство на правосъдието Капитан Андреево.

При един от случаите на 13.02.2021 година, към 09.00 часа, на пункта идва рейс с румънска регистрация, пътуващ с 35 пасажери по постоянната линия Истанбул-Букурещ. Пред митническите чиновници пасажерите заявили, че не придвижват персонални движимости, стоки  и валутни полезности. Превозното средство е селектирано за щателна инспекция, при която под  хастара на дамска чанта, благосъстоятелност на една от пътничките- румънска гражданка са открити 38 пръстена, медальона, гривни, синджира, обици от жълт метал.  При направената от вещото лице експертиза се открива, че накитите с общо тегло 113.70 грама са от 14 каратово злато на стойност над 8 500 лв..

Други недекларирани златни украшения на стойност 31 423 лв. са открити при инспекция на рейс с турска регистрация, пътуващ на 05.02.2021 година от Турция през България за Румъния. В рейса са пътували 12 пасажери. В персоналния багаж на две от пътничките- румънски гражданки са открити общо 419 грама златни украшения, като по-голямата част от тях 338.29 грама са открити на дъното на куфар, благосъстоятелност на една от дамите.  Накитите на стойност 25 365 лв. са били укрити в празна опаковка от кроасан и на дъното на пластмасова тарелка с нарязан самун. В дамската чанта на втората румънска гражданка са открити недекларирани 80.70 грама златни украшения.

Недекларирани 49 сребърни пръстена с общо тегло 542 грама са  открити в лек автомобил, пътуващ от Турция през България за Молдова на 12.02.2021 година Накитите са били укрити под хранителни артикули в хладилника, ситуиран сред предните седалки на автомобила. Установено е, че контрабандните сребърни произведения са благосъстоятелност на шофьора- турски жител.

На нарушителите са формирани актове по Валутния закон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР