Митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и

...
Митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и
Коментари Харесай

Златни накити за близо 200 000 лева задържаха на Капитан Андреево и на Лесово

Митническите чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ и Търговско дружество " Южна морска " задържаха близо 2 кг и 600 грама златни украшения на стойност 194 367 лв. при инспекции на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция, оповестиха от Агенция Митници.

На 26.05.2020 година на митнически пункт " Капитан Андреево " митническите чиновници правят инспекция на товарен автомобил с турска регистрация, пренасящ стока от Турция за Англия. При персонален обзор на водача на камиона, турски жител, в джобовете на якето му са открити пет пакета. Те са обгърнати с черно тиксо и съдържат общо 367 накита - пръстени, медальони, синджири, гривни и обици, както и 25 гривни с червен конец и златни орнаменти. Според направената от вещото лице експертиза откритите произведения са от 14-каратово злато и са с общо тегло 1164 грама на стойност 88 511 лв..

Златни украшения, укрити във фабричните кухини на шофьорската кабина, са открити при щателна митническа инспекция на товарен автомобил, ръководен от турски жител, влизащ в страната през митнически пункт " Лесово " на 28.05.2020 година От укритието са извадени 1411 грама бижута на стойност 105 855 лв.. В хода на инспекцията са открити и недекларирани тютюневи произведения без бандерол: 20 кутии цигари и 750 грама тютюн за пушене.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР