Митническите служители от ГД Митническо разузнаване и разследване“ и

...
Митническите служители от ГД  Митническо разузнаване и разследване“ и
Коментари Харесай

Задържаха близо половин милион контрабандни маски, шлемове и ръкавици

Митническите чиновници от Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ и Търговско дружество „ Южна морска “ задържаха, при три инспекции на товарни коли, недекларирани 470 940 персонални защитни средства: шлемове, маски от плат, ръкавици, както и близо 50 000 облекла, спортни обувки, дамски чанти и ключодържатели, със подозрения, че са създадени в нарушаване на права върху интелектуалната благосъстоятелност, оповестиха от Агенция „ Митници ”.

При два от случаите на 07.05. и 08.05.2020 на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идват товарни коли, надлежно с румънска и българска регистрации, влизащи в страната от Турция. Единият камион превозвал групажна стока за Румъния. При инспекцията е открито, че в товарното помещение са укрити 940 защитни шлема, а измежду заявената стока митническите чиновници откриват 8400 мъжки и дамски тениски, блузи, панталони, носещи логото на предпазени марки и 1290 ключодържатели с логото на известни марки коли, измежду които BMW, VOLKSWAGEN, RENAULT, SKODA, FORD, FIAT. Другият камион превозвал стока за Унгария, в който при инспекция на 250 колета са открити 40 000 облекла, спортни обувки и дамски чанти със знаци на известни марки, измежду които на „ Polo “, „ Lacoste “, „ Tommy Hilfiger “, „ Hugo Boss ", „ Calvin Klein “, „ Armani ",„ Puma “, „ Adidas “, „ Nike “. В 22 от колетите са открити 420 000 защитни защитни ръкавици за еднократна приложимост, които липсвали в описаните в документите артикули. На 11.05.2020 година митническите чиновници ревизират товарен автомобил с непозната регистрация, ръководен от турски водач, който дал постоянни документи за транспортираната стока за Германия, измежду която е открито, че има недекларирани 50 000 защитни маски от плат.

Контрабандните персонални защитни средства са арестувани. На водачите са формирани актове по Закона за митниците. В осъществяване на Европейския Регламент 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност и Закона за марките и географските означения имитациите са арестувани и за случая ще бъдат осведомени правопритежателите на комерсиалните марки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР