Митническите служители на Митнически пункт Малко Търново откриха недекларирани 245

...
Митническите служители на Митнически пункт Малко Търново откриха недекларирани 245
Коментари Харесай

Спипаха мъж, облепен със злато


Митническите чиновници на Митнически пункт Малко Търново откриха недекларирани 245 255 евро и 807,14 грама златни произведения при инспекция на лек автомобил, пътуващ към Турция.

На 11.01.2023 година, към 19.20 часа, колата марка BMW с непозната регистрация идва на Министерство на правосъдието Малко Търново на изходящо трасе за леки коли и рейсове. В зоната за митнически надзор водачът и неговият сателит, румънски жители, са декларирали, че нямат нищо за обявление. При последвалата митническа инспекция инспекторите откриват пачки с евро банкноти в персоналната чанта на пасажера в автомобила. В хода на контролните дейности са открити още пачки с валута и произведения от жълт метал, облепени към кръста на пасажера. Под задната седалка на автомобила също са открити произведения от жълт метал и валута.

Установена е общо недекларирана валута в размер на 245 255 евро с левова равноценност 479 677 лв., както и 807,14 грама произведения от жълт метал - използвани бижутерски произведения и слитъци. Според осъществената експертиза от експерт, всички произведения от жълт метал са направени от 14  карата злато (проба 585) и са на стойност 51 576 лв..

Недекларираната валута и златни произведения за общо 531 253 лв. са арестувани. Пътуващият в автомобила румънски жител с букви D.G. е показал в писмените си пояснения, че цялото количество валута и злато са негова благосъстоятелност.



Снимка: Агенция " Митници "

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Търговско дружество Митница Бургас, което се организира под надзора на Районна прокуратура – Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР