Митническите служители на Главна дирекция “Митническо разузнаване и разследване“ откриха

...
Митническите служители на Главна дирекция “Митническо разузнаване и разследване“ откриха
Коментари Харесай

Иззеха контрабандни цигари за 366 000 лева на „Капитан Андреево” /снимки/

Митническите чиновници на Главна дирекция “Митническо разузнаване и следствие “ откриха близо 980 000 къса цигари без акцизен бандерол в тайници на два хладилни камиона, влизащи в страната от Турция, оповестиха от пресцентъра на Агенция "Митници ".
На 18 април, на трасе “ Входящи товарни коли “ идват един след различен два камиона, ръководени от украински жители, които показват пред митническите чиновници постоянни документи за транспортираната стока за Украйна - домати.
По метода „ разбор на риска “ товарните коли са ориентирани за инспекция с рентгенова инсталация, при която са маркирани подозрителни плътности в пода на хладилните полуремаркета.
При последващия физически надзор митническите чиновници откриват, че фабричните кухини в пода на полуремаркетата са пригодени на тайници, в които са били укрити контрабандираните цигари.
В единия камион са били открити 28 000 кутии цигари, без подложен на тях акцизен бандерол, а в тайника на другия - 20 800 кутии цигари, също без акцизен бандерол. Общата стойност на откритите цигари възлиза на 366 000 лв..
Днес Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на украинския жител на 36 година Той е притеглен към наказателна отговорност за това, че на 18 април през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево ", с товарен автомобил и прикачено към него полуремарке, пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България, без знанието и разрешението на митниците, артикули за търговски цели в огромни размери - 28 000 броя кутии с цигари на стойност 210 000 лв..
По второ досъдебно произвеждане от същата дата като обвинен е притеглен различен украинския жител мъж на 42 година за това, че на 18.04.2020 година през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево ", с товарен автомобил, с украински регистрационен номер и прикачено към него полуремарке, пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България, без знанието и разрешението на митниците, артикули за търговски цели в огромни размери - 20 800 броя кутии с цигари на стойност 156 000 лв..
За двата случая са формирани досъдебни производства, като следствието се води от проверяващ митнически контрольор. Окръжна прокуратура-Хасково смята, че от събраните досега по досъдебните произвеждане доказателства може да се направи обосновано съмнение, че обвинените са направили закононарушенията, за които им са повдигнати обвинявания, като наред с посоченото може да се направи безапелационен извод, че съществува и действителна заплаха двамата да се укрият или да извършат друго закононарушение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР