Митническите служители на ГКПП "Капитан Андреево" задържаха при два случая

...
Митническите служители на ГКПП "Капитан Андреево" задържаха при два случая
Коментари Харесай

Над 11 600 контрабандни стоки са задържани на Капитан Андреево

Митническите чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево " задържаха при два случая 10 262 текстилни произведения, спортни обувки и аксесоари със подозрения, че са създадени в нарушаване на права върху интелектуалната благосъстоятелност, и 1430 контрабандни текстилни произведения с логото на известни марки, оповестяват от Агенция "Митници ".

Декларираната и брандирана със международни марки стока е била открита в товарен автомобил с полска регистрация, влизащ в страната в Турция. Камионът е бил селектиран по метода "анализ на риска " за щателна митническа инспекция. Установено е било, че количеството на групажната стока съответствува с оповестеното, само че част от нея носи емблеми на международни марки. При инспекцията са били открити 8114 текстилни произведения с логото на 18 световноизвестни марки. Намерени са още 1074 спортни обувки и още толкоз чанти и портмонета с логото на запазени марки. Недекларираните и брандирани текстилни произведения са били открити в товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, пренасящ стока за Германия.

При щателната митническа инспекция се открива, че количеството на стоката не съответствува с оповестеното в показаните митнически документи. Открити са недекларирани 1430 елеци, якета, блузи и суичъри.

За случаите на арестуваните фалшификати ще бъдат осведомени правопритежателите на комерсиалните марки, прецизират от митницата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР