Митнически служители задържаха 56 040 къса (2802 кутии) цигари в

...
Митнически служители задържаха 56 040 къса (2802 кутии) цигари в
Коментари Харесай

Задържаха 56 040 къса цигари при две проверкина ГКПП Дунав мост

Митнически чиновници задържаха 56 040 къса (2802 кутии) цигари в еднакъв микробус, тестван два пъти в границите на единадесет дни.

На 26.11.2020 година, към 07.00 часа, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост II Видин-Калафат митнически инспектори селектират за инспекция микробус, пътуващ за Германия и ръководен от лице, което към този момент е глобено за транспорт без нужните документи на тютюневи произведения с български бандерол. В транспортното средство с изключение на лидера пътуват още петима пасажери. Микробусът е съпроводен до митническия терминал във Видин, където при последвалата физическа инспекция е открито, че във фабричните му кухини има укрити стекове с цигари и тютюн за пушене. Митническите чиновници изваждат 25 360 къса (1268 кутии) цигари от известни задгранични марки, облепени с български бандерол. Освен тях са открити и 5 кг тютюн за пушене, разпределен в 125 пакета по 40 грама, също с годен български бандерол. Пътничка от микробуса декларира, че тютюневите произведения са нейни, само че не разполага с нужните документи за превозването на акцизната стока.

Единадесет дни по-рано, на 15.11.2020 година, митнически чиновници откриват 30 680 къса (1534 кутии) цигари в същото транспортно средство, само че ръководено от различен лидер. Микробусът още веднъж е спрян на излаз от страната в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост II Видин-Калафат. Митнически чиновници правят инспекция, при която във фабричните кухини още веднъж са укрити стековете с цигари с годен български бандерол. Водачът декларирал, че тютюневите произведения са негови, само че не разполага с нужния банален придружителен документ, според условията на ЗАДС.

При други инспекции на разнообразни транспортни средства, осъществени на гранични пунктове на територията на Търговско дружество Дунавска в границите на последния месец, митнически чиновници са задържали още 26 720 къса цигари, множеството от тях също облепени български акцизен бандерол. От тях 14 520 къса цигари са открити при инспекции в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Русе, а 12 200 къса - в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Силистра.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР