Митнически служители откриха 1800 кутии /34 000 къса/ цигари в

...
Митнически служители откриха 1800 кутии /34 000 къса/ цигари в
Коментари Харесай

Спипаха 1800 кутии цигари в тайник на пътнически микробус на Дунав мост


Митнически чиновници откриха 1800 кутии /34 000 къса/ цигари в тайник на пътнически микробус с българска регистрация. Микробусът, ръководен от български жител, е напускал страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе на 25 май, по здрач и е селектиран за щателна митническа инспекция, в това число с мобилна рентгенова система.

Митническите чиновници откриват съществуването на особено построен тайник в пода на транспортното средство, под задните седалки. В тайника са открити 1800 кутии цигари от 6 разнообразни търговски марки, всички с годен български акцизен бандерол.

Шофьорът на микробуса е признал в писмените си пояснения, че самичък е изработил тайника, потвърждавайки, че транспортира цигарите за женитба на собствен родственик в Германия. При инспекцията, той не е показал нужния придружителен документ за цигарите, съгласно условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища. Когато количествата са над лимитите за персонална приложимост, акцизните артикули, освободени за ползване на територията на страната (облепени с годен български бандерол), следва да се транспортират за друга държава-членка на Европейски Съюз.

Други 1230 кутии /24 600 къса/ цигари с български акцизен бандерол и без съпътстващ документ по ЗАДС, са открити в персонален багаж, също на български жител, при митническа инспекция на чиновници от Групово дело МРР в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Силистра на 24 май.

Също на 24 май митнически чиновници на Митнически пункт Калотина откриват 828 кутии /16 560 къса/ цигари от разнообразни търговски марки с български акцизен бандерол, при инспекция на напускащ страната лек автомобил, ръководен от български жител. Шофьорът не е показал документ по ЗАДС за транспортираните цигари.

Откритите общо 3858 кутии цигари при тези три случая са конфискувани. Срещу нарушителите са формирани актове за откритите административни нарушавания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР