Митнически служители откриха 14.5 кг марихуана при проверки на два

...
Митнически служители откриха 14.5 кг марихуана при проверки на два
Коментари Харесай

Откриха марихуана в газова бутилка и детско столче на Капитан Андреево

Митнически чиновници откриха 14.5 кг марихуана при инспекции на два леки автомобила, излизащи от страната

На 11.03.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево " в посока Република България към Република Турция на трасе изходящи леки коли и рейсове идва лек автомобил Volkswagen Phaeton с българска регистрация, оповестиха от Агенция "Митници ".

Автомобилът е ръководен от български жител, който пътувал самичък. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в газовата бутилка са открити два полиетиленови чувала със суха тревиста маса.

При направения полеви наркотест сухата маса реагира на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 12,090 кг на стойност по цени за потребностите на правосъдната система 48 360 лв..





Ден по-късно в различен лек автомобил Mercedes с българска регистрация, излизащ от страната към Турция са открити четири транспарантни полиетиленови пакета, съдържащи марихуана.

В автомобила, ръководен от български жител пътували жена и малолетната ѝ щерка. Наркотикът е открит в детско столче, сложено на задната седалка. Общото бруто тегло на марихуаната е 2.410 кг на стойност по цени за потребностите на правосъдната система 9640 лв..



По случаите са формирани досъдебни производства от проверяващи митнически инспектори под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

С разпореждане на наблюдаващите прокурори на водачите на леките коли, са повдигнати обвинявания.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР