Митнически служители от Териториална дирекция Южна морска откриха 4610 кутии

...
Митнически служители от Териториална дирекция Южна морска откриха 4610 кутии
Коментари Харесай

На бургаското летище спипаха пътници, натъпкали куфарите си с цигари!

 Митнически чиновници от Териториална дирекция Южна морска откриха 4610 кутии /92 200 къса/ цигари в персонален багаж на 20 пасажери, заминаващи за Лондон през Митнически пункт Летище Бургас през последните дни. 

Нарушителите са 15 български и 5 английски жители. Те са пътували с постоянни полети от Бургас за Лондон от 6 до 9 март 2020 г.  При осъществените митнически инспекции в  техен персонален багаж са открити цигари от разнообразни търговски марки, в обособени количества  от 73 кутии /1460 къса/ до 500 кутии /10 000 къса/. Всички конфискувани цигари са с годен български акцизен бандерол, само че са пренасяни в нарушаване на акцизното законодателство.

Срещу нарушителите са формирани актове  за  откритите административни нарушавания по  ЗАДС, по които ще им бъдат наложени и санкции.

Териториална дирекция Южна морска припомня на пътуващите за Англия от Министерство на правосъдието Летище Бургас, че позволеното количество цигари, които могат да се придвижват от едно лице от България за Англия е най-много 800 къса /40 кутии/ цигари с годен български акцизен бандерол на съображение чл.112а, ал.4 от ЗАДС по отношение на чл.4в, ал.1, т.1 писмен знак а от Политическа партия ЗАДС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР