Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха недекларирани 3684,11

...
Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха недекларирани 3684,11
Коментари Харесай

Митничари откриха над 3,6 кг златни слитъци и кюлчета в джобовете на шофьор

Митнически чиновници от Териториална дирекция Митница Бургас откриха недекларирани 3684,11 грама златни слитъци и кюлчета в джобовете на водач на товарен автомобил.

Камионът с турска регистрация дошъл на Митнически пункт Лесово на 26 ноември на изходящо трасе за товарни коли.

Според показаните документи е превозвал авточасти от Италия за Турция през България. Водачът и вторият водач – и двамата турски жители, са декларирали в зоната за митнически надзор, че нямат друго за обявление с изключение на транспортирания товар, оповестяват от Агенция " Митници ".

Служители от отдел „ Митническо разузнаване и следствие ” селектират товарния автомобил за митническа инспекция. В хода на контролните дейности инспекторите виждат съмнително държание на втория лидер на камиона. Извършен му е персонален обзор, при който в джобове на панталона и на връхните му облекла са открити 5 плика, увити с мрачно тиксо и съдържащи общо 59 броя слитъци (ленти) и кюлчета от жълт метал.

Според осъществената от експерт експертиза всички произведения с общо тегло 3684,11 грама са от 24-каратово злато (проба 999.9) и са на обща стойност 390 414  лева.

Недекларираните златни произведения са конфискувани.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Търговско дружество Митница Бургас, което се организира под надзора на Районна прокуратура – Ямбол. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР