Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 40 000

...
Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 40 000
Коментари Харесай

Митничари от Лесово откриха недекларирана валута за близо 80 000 лева в якето на шофьор

 Митнически чиновници от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 40 000 евро, пренасяни нелегално в джоб на якето на водач на товарен автомобил - български жител.

Камионът с полска регистрация е дошъл на Митнически пункт Лесово 30 минути преди среднощ на 28.10.2021 година на трасе " Изходящи товарни коли “. Превозното средство е пътувало без товар от Полша за Турция. В зоната за митнически надзор лидерът е оповестил, че няма нищо за обявление. При последвалата митническа инспекция и персонален обзор на водача, митническите инспектори откриват в джоб на якето му пачка с общо 40 000 евро в банкноти по 200 евро. Недекларираната валута e с левова равноценност 78 232 лв.. Срещу водача на автомобила е формирано административнонаказателно произвеждане за нарушаване на Валутния закон.

В рамките единствено на няколко дни това е втори случай на открита на Министерство на правосъдието Лесово нелегално пренасяна огромна сума валута от водач на празен товарен автомобил. На 26.10.2021 година митническите чиновници на пункта откриха недекларирани 200 000 $ с равноценност 337 124 лв. в шофьорската кабина също на камион с полска регистрация, пътуващ към Турция. По случая бе формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор и водачът, полски жител, е притеглен от Районна прокуратура - Ямбол към наказателна отговорност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР