Митнически служители от отдел Митническо разузнаване и разследване в Митница

...
Митнически служители от отдел Митническо разузнаване и разследване в Митница
Коментари Харесай

Бургаски митничари откриха 100 литра нелегален спирт в имот с регистриран казан за ракия

Митнически чиновници от отдел " Митническо разузнаване и следствие " в Митница Бургас откриха 100 литра незаконен алкохол в складово помещение на къща, намираща се в общ двор на частен парцел с регистриран " котел " за варене на ракия- профилиран дребен обект за дестилиране /СМОД/.

Проверката в частния парцел на територията на вилна зона край град Сливен е осъществена от митническите чиновници на 16 ноември 2018 година По време на инспекцията е открито, че обектът за дестилиране не е в работен режим. При оглед на прилежащите пространства на територията на същия парцел, митническите чиновници откриват в складово помещение в жилищната постройка 10 пластмасови бутилки по 10 литра, цялостни с етилов алкохол. Чрез премерване със сертифициран денситометър е открито, че безцветната течност в бутилките е с алкохолно наличие 95 % vol. За алкохола не са показани документи по Закона за акцизите и данъчните хранилища /ЗАДС/. Акцизната стока е конфискувана. Взети са проби за лабораторен разбор. Предстои да бъде формирано административнонаказателно произвеждане по случая.

Други 81 литра незаконен етилов алкохол в туби и бидони, с характерности на ракия, е конфискуван от митническите чиновници няколко дни по-рано, при инспекция на 13 ноември 2018 година на регистриран СМОД на територията на жилищен квартал в град Бургас. Алкохолът е открит в сграда до обекта за дестилиране, в същия частен парцел. За алкохола не са показани документи за заплатен или гарантиран данък по ЗАДС. По случая също следва формиране на административнонаказателно произвеждане.

402,5 литра етилов алкохол без заплатен или гарантиран данък по ЗАДС е конфискуван от митническите чиновници от отдел " Митническо разузнаване и следствие " в Митница Бургас при инспекции единствено от началото на месец ноември. Бургаските митнически чиновници откриха и две незаконни дестилерии за произвеждане на алкохол в работен режим, а оборудванията им бяха конфискувани.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР