Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване задържаха

...
Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване задържаха
Коментари Харесай

Митничари иззеха контрабандни „маркови“ облекла и аксесоари

Митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие задържаха 27 047 дрехи и аксесоари с обозначения на световноизвестни марки, оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници ".

По-голямата част от арестуваните продукти съставляват чорапи с фигуративни изображения и надписи на известни спортни марки.  „ Марковите “ артикули, част от които изобщо не попадали в документите, са открити при митническа инспекция на 16 декември.



Артикулите, пристигнали със сухопътен превоз от Турция и са показани за митническо оформяне в МБ София - Запад.
При щателната инспекция сред заявената стока митническите чиновници откриват общо 27 047 дрехи, аксесоари и продукти с обозначения на световноизвестни марки.

По-голямата част от стоките - 25 629 продукта от тях не са били декларирани - не попадали в документите към товара и на процедура са контрабанда.  Задържани са 21 600 чифта чорапи, 2110 портфейла, 1299 чифта боксерки, 520 колана, 450 блузи и 8 якета, 100 шала, 90 чанти, 870 железни детайли - всички с обозначения на международни марки.

За случая ще бъдат известени правопритежателите на съответните търговски марки, които да се произнесат дали арестуваните декларирани и недекларирани артикули нарушават интелектуални права на съответните марки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР