Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване задържаха

...
Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване задържаха
Коментари Харесай

Задържаха иракчанин, превозвал 8 тона прекурсор за хероин

Митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие ” задържаха 8000 литра оцетен анхидрид - прекурсор за произвеждане на хероин, оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници ".
 Агенция " Митници "
От сходно количество оцетен анхидрид може да се създаде над 3 тона хероин.  Прекурсорът е открит при митническа инспекция на влизащ в страната товарен автомобил, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " -Видин, точно на Бъдни вечер.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура. Около 19:10 часа, на 24 декември, при влизане в страната на ТИР Терминал - Видин, е осъществена митническа инспекция на товарен автомобил - влекач и хладилно ремарке.
 Агенция " Митници " -->
Водачът е декларирал, че транспортира вода, дал карнет, интернационална товарителница и фактура, в която било разказано, че транспортира осмозна вода.  В транспортното средство са открити при инспекцията осем ПВЦ кубове, всеки с маркирана съдържимост от по хиляда литра, съдържащи безцветна транспарантна течност с остра задушлива миризма на оцет.

От направената експертна информация е видно , че въпросното вещество е оцетен анхидрид, представляващ прекурсор за произвеждане на наркотични субстанции . С разпореждане на наблюдаващ прокурор в Окръжна прокуратура-Видин за период до 72 часа е арестуван мъж, жител на Иран, по обвиняване за осъщественото от него закононарушение.

От събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че обвинения т е извършил  закононарушението, в което е упрекнат . Мъжът няма непрекъснат адрес в страната. Налице е действителна заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение.

За закононарушението се планува наказване от две до 10 години „ отнемане от независимост ” и санкция от петдесет хиляди до 100 хиляди лев а. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения непознат жител.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР