Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ иззеха

...
Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ иззеха
Коментари Харесай

Митничари откриха кокаин в лек автомобил

Митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ иззеха 415 грама кокаин, при инспекция на лек автомобил в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Русе, оповестиха от Агенция „ Митници “.
Колата, ръководена от задграничен жител, е селектирана за щателна митническа инспекция на 06.07.2020 година, при която митническите чиновници откриват наркотичното вещество, укрито в автомобила. Извършеният на място полеви наркотест на веществото е дал индикация за кокаин. След оказване на подпомагане от чиновници на бранш " Пътна полиция " - Русе, на лидера на транспортното средство е изработен и полеви тест за приложимост на наркотични, упойващи субстанции и техните аналози, който също е дал позитивен резултат.
Окръжна прокуратура – Русе уведомява по случая, че на 06.07.2020 година е притеглен в качеството на обвинен румънския жител К.А. К. – на 44 години за опит за контрабанден експорт на наркотично вещество през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “. Той е арестуван по време на митническата инспекция, когато в автомобила му са открити близо 415 грама кокаин на обща стойност 18 673, 65 лв..
С разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Русе обвиненият е арестуван за период от 72 часа. Наркотичното вещество и автомобилът са конфискувани като материални доказателства по делото. Разследването се организира от проверяващ митнически контрольор под формата на бързо произвеждане. По делото се разпитват очевидци и са назначени експертизи. За закононарушението е планувано наказване отнемане от независимост от 10 до 15 години и санкция от 100 000 до 200 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР