Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ и

...
Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ и
Коментари Харесай

Иззеха над 26 000 дрехи, парфюми, обувки и аксесоари с логото на известни марки на „Капитан Андреево”

Митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ и Териториална дирекция Южна морска задържаха 26 556 текстилни произведения, парфюми, обувки и аксесоари със подозрения, че са с нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност,  съобщиха от Агенция " Митници ".

„ Марковите “ артикули са открити при осъществени митнически инспекции на Митнически пункт " Капитан Андреево " през последните дни. При един от случаите, стоката е транспортирана с товарен автомобил с непозната регистрация, който пътува от Турция за Румъния . Камионът влиза в страната от Турция на 24 юли и е селектиран за щателна митническа инспекция.

Митническите чиновници откриват,  че количеството на групажната стока съответствува с оповестеното, само че част от нея носи емблеми на международни марки. При инспекцията са открити 6190 шапки, 3357 мъжки и дамски блузи, 2659 спортни комплекта, 1946 мъжко и дамско долни дрехи, 2394 панталона, всички с логото 30 световноизвестни марки.

Открити са още 1655 туники, по-голяма част от които носещи изображение на анимационни герои. При други осем случая, на 27 и 28 юли, при инспекции, както на камиони, по този начин и на леки коли и рейсове са открити 7601 текстилни произведения - рокли, панталони, блузи, 165 парфюма, 217 чифта спортни обувки и чехли и 372 чанти, портмонета и колани, носещи фигуративното и словесно изображение на известни търговски марки.

В осъществяване на Европейския Регламент 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност и Закона за марките и географските означения имитациите са арестувани и за случаите ще бъдат осведомени правопритежателите на комерсиалните марки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР