Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване /ГД

...
Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване /ГД
Коментари Харесай

Задържаха близо половин тон контрабанден тютюн за наргиле на МП Лесово

Митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие " /ГД МРР/ откриха 448,5 кг контрабанден тютюн за наргиле, при митническа инспекция на влизащ в страната товарен автомобил на Митнически пункт Лесово.

Камионът с полуремарке, ръководен от ирански жител, е дошъл на Министерство на правосъдието Лесово на входящо трасе за товарни коли от Турция на 23.11.2020 година, към 9,30 часа, на път от Иран за Австрия. Шофьорът е заявил, че транспортира хранителни артикули и сладкарски произведения. По метода „ разбор на риска " товарният автомобил е селектиран от митнически чиновници от Групово дело МРР за щателна митническа инспекция, в това число със профилирана рентгенова инсталация. Установени са подозрителни зони в товара на камиона, където при последвалата физическа инспекция са открити недекларирани 69 кашона, съдържащи 897 стека с 8970 фабрични опаковки по 50 грама тютюн за наргиле с марка „ AL FAKHER ". Тютюнът за водна лула е от разнообразни аромати и не е облепен с акцизен бандерол, а общото му количество е 448,5 кг на стойност над 160 000 лева

Тютюнът за наргиле е арестуван. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор от Групово дело МРР под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР