Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване /ГД

...
Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване /ГД
Коментари Харесай

Митничари откриха цигари в кашони с кроасани

Митнически чиновници от Главна дирекция " Митническо разузнаване и следствие " /ГД МРР/ откриха 62 800 къса /3140 кутии/ цигари в кашони с кроасани, под пасажерските седалки, в облегалките и кухини на коли при четири обособени инспекции на микробуси и леки коли, осъществени в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Русе.

При първия случай товарният микробус, ръководен от български жител, е пътувал от България за Франция. На 05.01.2020 година, на изходящо трасе на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Русе товарният автомобил е отклонен от митническите чиновници за инспекция, при която в транспортираните в микробуса кашони с кроасани, митническите чиновници откриват сред кроасаните общо 550 кутии цигари от 5 разнообразни търговски марки, всички с годен български акцизен бандерол.

При втория случай, на 09.01.2020 година, митническите чиновници отклоняват пътнически микробус за инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Русе. Превозното средство, ръководено от български жител и пътуващо от България към Австрия, е тествано подробно и под пасажерските седалки, в черни полиетиленови пликове, са открити 250 кутии (5000 къса) цигари от 10 разнообразни разновидности, всичките облепени с годен български акцизен бандерол.

При различен случай, на 11.01.2020 година, още веднъж край русенския Дунав мост митническите чиновници ревизират български лек автомобил, пътуващ от България за Германия. При сканиране с рентген в облегалките на пасажерските седалки и във фабрична празнина над шофьорското място са открити тютюневи произведения с български бандерол с общо количество от 9800 къса от осем марки и разновидности.

По-късно същия ден е спрян български микробус, пътуващ за Франция. В хода на инспекцията му във фабрични кухини под автомобила и в кухини в купето са открити 37 000 къса (1850 кутии) цигари с български бандерол от две марки.

Съгласно член 76а, алинея 1 от ЗАДС са изискани опростени придружителени документи за транспортираните тютюневи произведения, само че все още на инспекциите такива не са показани. По случаите са формирани актове за определяне на административни нарушавания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР