Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД

...
Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД
Коментари Харесай

Митничари спипаха алкохол и цигари на ГКПП Дунав мост при Русе

Митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ /ГД МРР/ откриха 451.2 л бутилиран и фабрично запечатан алкохол и 380 кутии цигари, при две инспекции, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост при Русе.

При един от случаите, на 15.112019 година, товарен автомобил „ Мерцедес Спринтер “ с белгийска регистрация е пътувал от България за Белгия, пренасящ хранителни артикули и безалкохолни питиета. Микробусът, в който пътували водачът и неговата брачна половинка е отклонен от митническите чиновници, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе, за щателна митническа инспекция, при която измежду оповестената стока са открити 840 бутилки с ракия, водка, мастика, уиски от разнообразни търговски марки и във фабрични разфасовки от 0,5 до 0,7 литър, с общо количество 302.4 литра.

Спипаха кола, цялостна с контрабандни цигари

Ден по-рано, на 14.11.2019 година, в различен микробус, още веднъж с белгийска регистрация, ръководен от български жител в товарното поделение са открити високоалкохолни напитни и цигари, в пазарски чанти. Иззети са 210 бутилки с ракия, мастика, бренди, уиски от шест разнообразни търговски марки и във фабрични разфасовки от 0,5 до 1 литър, с общо количество 148,8 литра, както и 380 кутии /7600/ къса цигари от две разнообразни търговски марки.

Всички алкохолни питиета и цигарите са били облепени с годен български акцизен бандерол, само че за тях не са показани нужните придружителни документи, съгласно условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища /ЗАДС/. По случаите са формирани актове за открити административни нарушавания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР