Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ /ГД

...
Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ /ГД
Коментари Харесай

Спипаха контрабандна валута за близо половин милион лева в раница на пътник

Митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ /ГД МРР/ откриха недекларирани 241 000 евро в раница на пасажер в рейс, селектиран за щателна митническа инспекция.

Автобусът е пътувал по постоянна линия от България за Германия. Пристигнал е на Митнически пункт Калотина на 15.07.2019 година към 16.30 часа на трасе за излаз от страната на леки коли и рейсове. При инспекция на ръчен багаж - раница на пътуващ в рейса украински жител, митническите чиновници откриват сложени в найлонов плик сред облекла общо 241 000 недекларирани евро, в пачки с банкноти по 50, 100 и 200 евро. Според обясненията на украинския жител, валутата била предопределена за покупка на автомобил.

Вчера, 16.07.2019 година, наказателното произвеждане против подсъдимия е завършило със съглашение, подписано сред Районна прокуратура – Сливница и неговия бранител. Наложеното наказване е „ санкция “ в размер на 1/5 от предмета на закононарушението, а точно 48 200 евро. Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР