Митнически служители на пункта Малко Търново откриха недекларирани 20 000

...
Митнически служители на пункта Малко Търново откриха недекларирани 20 000
Коментари Харесай

Иззеха 20 000 долара недекларирана валута на границата при Малко Търново

Митнически чиновници на пункта Малко Търново откриха недекларирани 20 000 щатски $ при инспекция на влизащ в страната лек автомобил. Това оповестиха от Регионалната митническа дирекция в Бургас.

Колата е управлявал турски жител, непрекъснато пребиваващ в България. Той е пътувал самичък и при идване на митническия пункт в посока от Турция за България, е оповестил, че не внася артикули, валута или валутни полезности за обявление. По време на последвалата инспекция, са открити две пачки по 10 000 $, сложени на две обособени места - в джоб в облеклата на водача и в ръчна чанта.

Недекларираната валута с левова равноценност 34 613 лв. е конфискувана. Срещу нарушителя, турски жител, е формиран акт за нарушаване на Валутния закон.

От началото на годината митническите чиновници в Малко Търново са иззели контрабандно пренасяна валута с левова равноценност близо 300 000 лв..

Митническите чиновници припомнят на всички пътуващи през външните граници на Европейския съюз, че всяко физическо лице, което влиза или напуща територията на Европейски Съюз и придвижва парични средства в размер на 10 000 евро или повече, следва да заявява тази сума пред митническите управляващи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР