Митнически служители на Митнически пункт Малко Търново задържаха 13 003

...
Митнически служители на Митнически пункт Малко Търново задържаха 13 003
Коментари Харесай

Задържаха над 13 000 контрабандни етикети за дрехи на митницата в Малко Търново

Митнически чиновници на Митнически пункт Малко Търново задържаха 13 003 контрабандни етикети за облекла, върху 3852 броя от тях е изписано лого на международна комерсиална марка. Това оповестиха от митницата в Бургас.Контрабандните етикети са открити в багажа на румънски жител, пътуващ в рейс с турска регистрация.

Автобусът с пасажери е дошъл на Министерство на правосъдието Малко Търново на 7 септември към 23часа на трасе за входящи рейсове от Турция и е пътувал през България за Румъния. Шофьорът и пасажерите са оповестили, че не внасят нищо за обявление. При осъществената инспекция, в багажа на един от пасажерите са открити недекларирани 3852 броя текстилни етикети с надпис " ZARA kids " и 9150 броя етикети с надписи за състав на облекла и указания, без обозначена върху тях марка. Контрабандните общо над 13 хиляди етикета са конфискувани. Срещу румънския жител е формиран акт за откритото нарушаване на Закона за митниците.

21 случая на недекларирани " маркови " артикули, нарушаващи права върху интелектуална благосъстоятелност, са разкрити от митническите чиновници на Митнически пункт Малко Търново от началото на годината. Задържаните артикули са най-вече облекла, парфюми, обувки- фалшификати на международни марки, в последния случай и етикети.

През лятото на предходната година, също на Министерство на правосъдието Малко Търново бяха открити контрабандно пренасяни 14 300 етикета за облекла с логото на Световното състезание по футбол в Русия, при митническа инспекция на лек автомобил със сръбска регистрация, ръководен от сръбски жител.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР