Митнически служители на Митнически пункт Лесово откриха недекларирани 50 000

...
Митнически служители на Митнически пункт Лесово откриха недекларирани 50 000
Коментари Харесай

Митничари откриха валута за близо 100 бона в автомобилна аптечка


Митнически чиновници на Митнически пункт Лесово откриха недекларирани 50 000 евро при инспекция на товарен микробус. Валутата е била укрита в автомобилна аптечка.

Микробусът с унгарска регистрация идва на Министерство на правосъдието Лесово на изходящо трасе към Турция на 18.12.2022 година Според показаните документи е превозвал артикули от Италия за Турция през България. В зоната за митнически надзор водачът, турски жител, е декларирал, че няма друго за обявление. Служители от отдел „ Митническо разузнаване и следствие ” селектират транспортното средство за щателна инспекция.

В хода на контролните дейности митническите инспектори откриват в спешен комплект със предупредителен триъгълник и автоаптечка укрити пачки с евробанкноти. Комплектът е бил подложен в шофьорската кабина на труднодостъпно място под пасажерската седалка. Установени са недекларирани общо 50 000 евро с левова равноценност 97 791 лв.. Срещу водача на микробуса с букви E.H. е формиран акт за административно нарушаване.

От началото на годината митническите чиновници на Министерство на правосъдието Лесово са открили недекларирана валута с левова равноценност общо 3 135 123 лв. или с над 1 млн. лв. повече по отношение на миналата година. За съпоставяне през 2021 година откритата недекларирана валута на пункта е в размер на 2 030 080 лева
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР