Митнически служители на "Капитан Андреево" иззеха близо 3000 парфюма и

...
Митнически служители на "Капитан Андреево" иззеха близо 3000 парфюма и
Коментари Харесай

Mитничари иззеха близо 3000 парфюма и облекла от автобус на „Капитан Андреево“

Митнически чиновници на "Капитан Андреево " иззеха близо 3000 парфюма и спортни дрехи с лого на световноизвестни марки, оповестиха от пресцентъра на Агенция "Митници ".
Стоките са открити в рейс и конфискувани до изговаряне на притежателите на комерсиалните марки заради подозрение, че нарушават права върху интелектуалната благосъстоятелност.
На 14 декември, към 15.30 часа, на "Капитан Андреево " идва рейс с румънска регистрация, пътуващ по постоянната линия Истанбул-Букурещ. Шофьорът, турски жител, заявява, че придвижва парфюми и текстилни произведения.
Превозното средство е отклонено за щателна митническа инспекция, при която митническите чиновници откриват, че пренасяната стока носи емблеми на международни марки. В багажното поделение, в няколко сака и кашони, са открити 2080 парфюма с логото на 10 световноизвестни марки.
Освен тях инспекторите откриват още 872 текстилни произведения - суитчъри, якета, шапки, блузи, мъжки боксерки, спортни комплекти и 20 чифта спортни обувки. По-голяма част от продуктите носят фигуративното и словестно изображение на марки.
В осъществяване на Европейския Регламент 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност и Закона за марките и географските означения стоките са арестувани и за случаите ще бъдат осведомени правопритежателите на комерсиалните марки.
От началото на годината досега митническите чиновници на "Капитан Андреево " са задържали близо 800 000 продукта, по-голяма част от които текстилни произведения със знаци на регистрирани търговски марки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР