Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево задържаха 220 кг. тютюн

...
Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево задържаха 220 кг. тютюн
Коментари Харесай

Контрабанден тютюн за наргиле е открит в клетки за птици на Капитан Андреево

Митнически чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево задържаха 220 кг. тютюн за наргиле при инспекция на микробус, влизащ в страната от Турция, оповестиха от Агенция "Митници ". Товарното транспортно средство е пътувало за Австрия.

То е било селектирано за щателна митническа инспекция. При оглед на товарното помещение се открива, че то е цялостно със специфични кафези за птици, за които водачът обяснил, че са порода бойни индийски петли и кокошки.

Спипаха 74 кг контрабанден тютюн за наргиле

След отваряне на клетките митническите чиновници откриват, че в четири от кафезите са укрити 120 пакета с по един кг тютюн за наргиле. В хода на инспекцията в кашони на лавици в лявата страна на товарното поделение са открити още 100 кг тютюн за наргиле в 180 кутии по 0,500 кг и 20 пакета по 0,500 кг.

Задържаният общо 220 кг. тютюн за наргиле е без акцизен бандерол с пазарна стойност 70 000 лв.. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под наблюдаване на Окръжна прокуратура Хасково, прецизираха от митницата. Превозваните птици са били върнати назад в Турция след мнение на ветеринарен контрольор от БАБХ, който открива, че водачът не има никакви документи за тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР