Митнически служители на ГКПП Дунав мост II задържаха 190 литра

...
Митнически служители на ГКПП Дунав мост II задържаха 190 литра
Коментари Харесай

На Дунав мост II откриха 190 литра контрабандна ракия в туби за вода

Митнически чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост II задържаха 190 литра ракия в туби за минерална вода, оповестиха от Агенция " Митници ".

На 28.11.2020 година инспекторите стопират за инспекция товарен микробус, напускащ страната в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост II Видин-Калафат. Сред групажна стока са открити 10 туби за минерална вода, които се оказват цялостни с етилов алкохол с аромат на ракия. Измерване с денситометър демонстрира, че течността е с алкохолен градус 46 vol.

Според документите адресат на пратката е частно лице в Холандия.

За случая е известен проверяващ митнически контрольор, формирано е досъдебно произвеждане под надзора на Районна прокуратура-Видин. Работата по случая продължава.

Същия ден митнически чиновници правят още едно задържане на алкохол и цигари при опит да бъдат изнесени от страната. Около 09,20 часа в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Русе е спрян за инспекция пътнически микробус, чиито водач пътува за Белгия.

Митнически чиновници откриват, че под предните седалки, в товарното помещение и в персоналния багаж на лидера са открити 8000 къса (400 кутии) цигари и 90 литра високоалкохолни питиета, всичките облепени с български акцизен бандерол. Шофьорът не показал нужните придружителни документи, според условията на ЗАДС.

По случая е формиран акт за определяне на административно нарушаване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР